De kinderkamer van mijn kleuter Ravi

jongenskamer Ravi (kinderkamer)

13

Ravi is bijna 6 jaar en heeft een ontzettend stoere jongenskamer. Het zijn eigenlijk 2 kamers, dus hij is best enorm! Er zijn dus geen excuses om niet op zijn kamer te kunnen spelen met zijn broertje, vriendjes of neefjes! Toen wij ons jaren 30 huis ruim 6 jaar geleden kochten werd dit onze slaapkamer. Maar toen Bodhi werd geboren schoven wij allemaal een kamer door en verhuisden wij naar de zolder. Bodhi kreeg de babykamer en Ravi onze kamer. We hebben toen niets aan de muren gedaan, want Ravi vond de kleur Vintage Blue hartstikke mooi! Toch hebben we pasgeleden zijn kamer helemaal grote jongen proof gemaakt. In deze blog presenteer ik de kinderkamer van mijn kleuter Ravi.

Hier vind je de blog over de peuterkamer van Bodhi.

Kleuterkamer

Zoals ik al zei bestaat Ravi’s kamer oorspronkelijk uit 2 kamers, maar toen wij het huis 6 jaar geleden kochten was het er al 1. De kamer heeft nog alle karakteristieke jaren 30 elementen met als hoogtepunt de glas in lood bovenramen. Er komt veel licht binnen en mede door de lichte vloer en witte meubels en het geel-oranje licht dat door de glas in lood ramen naar binnen valt, oogt deze kamer ruim en warm.

jongenskamer-halfhoogslaper

Grote jongens proof

We hebben dus een paar maand geleden Ravi’s kamer ‘grote jongens proof’ gemaakt en de kleur Vintage Blue overgeschilderd in de iets stoerdere kleur Morning Dew (beide van Flexa). Daarnaast hebben wij een half-hoogslaper (via Marktplaats) en een nieuw bureau gekocht. Het bureau bestaat uit een plank geperst hout van de Gamma en steunt aan de ene kant op een Ikea ladekastje, in bijna dezelfde kleur als de muur. En aan de andere kant op een oud keukentje van hout. Simpel en stoer! Ik ben gek op het stylen van ruimtes en wil er altijd graag een leuk plaatje van maken. Je kunt je voorstellen dat ik schrik als ik aan het einde van de dag, moe en uitgeput, zijn overhoop gehaalde kamer binnenstap. Maar het blijft een jongenskamer en gelukkig is het ook zo weer opgeruimd!jongenskamer-bureau

Verzamelaar

Ravi is een echte verzamelaar (lees ook mijn blog hierover) en heeft dus ruimte nodig voor al zijn ‘waar’. Overal vind je potjes en bakjes terug vol schelpen, kraaltjes, kettingen, muntjes, stenen en dingen van metaal (favoriet!). Daarnaast is hij gek op planten, dus deze zie je ook terug op zijn bureau. Bij Dille en Kamille koop je de leukste kleine plantjes in terracotta potjes, deze hebben wij samen uitgezocht. Toen Bodhi werd geboren kregen wij een stoere rode loopauto van mijn collega’s en deze staat meestal op Ravi’s kamer. 

jongenskamer-detail

Rommel op de kinderkamer

Ik wordt gek van rommel, lees mijn blog met opruimtips, dus ging ik bij het veranderen van de kamer meteen op zoek naar stoere en handige opbergmogelijkheden. Onder de half hoogslaper staan een paar stoere groene dozen, een rieten mand van de HEMA en het grotere speelgoed zit in een grote wasmand van de Søstrene Grene. Het schoolbord is van de IKEA en kreeg Ravi van zijn oma. Op de foto boven zie je een prachtig portret dat Ravi en vriendinnetje Benthe tekenden van elkaar.

jongenskamer-boekjes

Voorlezen

Ik vind voorlezen erg belangrijk en mijn beide jongens zijn er gek op. Ik vond op Pinterest een leuk voorbeeld en kocht 3 plankjes bij de Ikea. Lang niet alle boekjes passen hierop, maar de leukste en meest actuele boekjes staan er lekker overzichtelijk bij. 

Ravi en Bodhi spelen met heel erg veel plezier op deze stoere, ruime kamer. En het ziet er echt niet altijd zo netjes uit hoor, nope! 

Volg je mij al op Instagram? Hier vind je nog veel meer leuke foto’s.

Ravi-mama
13