De kinderkamer van mijn peuter Bodhi

Kinderkamer-peuter

12

Toen ik zwanger was van Ravi kon ik niet wachten om zijn babykamer helemaal tot in de puntjes in te richten. Ik had wel 20 kleuren en behangetjes in mijn hoofd. Die had ik eigenlijk al vanaf mijn 20e in mijn hoofd trouwens 😉 Want ik ben gek op het stylen van ruimtes en wat is er leuker dan dromen over een perfecte babykamer? Mijn jongste is ondertussen een peuter, dus de babykamers hebben plaats gemaakt voor 2 stoere grote jongenskamers. In deze blog presenteer ik die van mijn peuter Bodhi, van net 3 jaar.

Babykamer

Bodhi slaapt in de kleinste kamer van ons huis, de ‘babykamer’. Voor zijn geboorte was dit de kamer van zijn grote broer Ravi. Maar toen Bodhi werd geboren moesten we allemaal een kamer doorschuiven, dus vertrokken wij naar de zolder. Deze lieten we helemaal opknappen tot een prachtige slaap- en werkkamer. Ravi kreeg onze slaapkamer, die supergroot is en waar hij dus enorm blij mee was. 

Wij hebben ons jaren 30 huis ruim 6 jaar geleden gekocht toen ik 7 maand zwanger was van Ravi. De babykamer was dus de kamer die we als eerste hebben aangepakt. Spuuglelijke bordeauxrode vloerbedekking werd vervangen door een mooie witte vloer. De, wederom bordeauxrode, kozijnen schilderde Bram in de avontuurtjes wit en de gelige muren maakte hij grijsblauw. We kozen voor de kleur Ice Blue van Painting the Past en we zijn nog steeds zo blij met deze kleur dat we het gewoon hebben laten zitten. Ook de ladekast Hemnes van de Ikea, die wij als commode gebruiken en de schommelstoel van de Leen Bakker staan er al vanaf het begin.

Kinderkamer-jongenskamer

Gek op knuffels

Bodhi slaapt in een Kritter bedje van de Ikea met schattige schaapjes aan het hoofdeinde. We kochten deze als nieuw op Marktplaats! De klamboe met zilveren sterren was een peperdure aankoop, daar kwam ik bij de kassa achter. Maar hoogzwanger en vol hormonen kon ik hem niet laten liggen bij Babypark in Enter. Hij is z’n geld meer dan waard en hangt er dus ook al jaren! Bodhi is gek op dieren en knuffels, dus toen ik de vossenmama met haar baby bij de Ikea zag waren Bodhi en ik meteen verkocht! De plastic zebra (Action) en pinguïn (Flying Tiger) kreeg hij cadeau, ik vind ze leuk!

Daarnaast houdt hij ook van dino’s en het liefst gaan ze overal mee naar toe. De rest van Bodhi’s knuffels liggen onder zijn bed in een dekenlade van de Ikea. Deze kan nog net dicht! Ook ligt er een box vol LEGO naast. Hier spelen mijn jongens heel veel mee, beneden of boven op een van de kamers. Gelukkig houdt Bodhi, net als ik, erg van opruimen, zie ook mijn blog met opruimtips. Dus aan het einde van de dag schuif ik de doos zo weer onder zijn bedje.Niet zo fijn aan het opruimen is dat hij de laatste tijd van alles overal in stopt. Paaskuikentjes in de theepot, mijn horloge bij de koffiecups en de huissleutel in de suikerpot! Handig…not!! 

Kinderkamer-peuter-commode

Creatieve kinderkamer

Ik ben creatief en wilde natuurlijk ook iets unieks creëren op de toenmalige babykamer. Ik vond een dikke stok en hing er allemaal hartjes aan, de bruine plastic blaadjes en de vogel zijn van de webshop Fonq. Er hangt ook een gepersonaliseerd oranje t-shirtje aan dat ik op maat liet maken voor, toen nog, Koninginnedag. Boven zijn bed hangt een aqua-kleurig mozaïek, dat ik jaren geleden zelf maakte. Ook de gordijnen en het kussen van de schommelstoel maakte ik zelf van een prachtige lap stof die ik zomaar tegen het lijf liep, wat een geluk! 

Soms vind ik het toch wel een beetje zielig dat Bodhi’s kamer nog steeds bijna hetzelfde is als 6 jaar geleden. Maar ja, dat heeft hij zelf natuurlijk helemaal niet door 🙂 We vinden eigenlijk allemaal de kamer nog steeds prachtig en stoer. Elke avond sluiten we de klamboe en dan valt mijn lieve Bo als een blok in slaap. 

Volg je mij al op Instagram? Hier vind je nog veel meer leuke foto’s.

Kinderkamer-peuter-Bodhi
12