Fields of Joy: Festival met kids

Fields of Joy: festival met kids

3

Afgelopen zaterdag bezocht ik voor de derde keer het Fields of Joy festival op het Hulsbeek in Oldenzaal. De eerste keer was ik met vriendin Marleen en de tweede keer met schoonzus Miryam. We slenterden rond in onze hippe festival look, dronken wijntjes, aten lekkere snacks en genoten van te gekke muziek tot in de late uurtjes. Fields of Joy is namelijk dé place to be voor good vibes, good food & good music. Aangezien ik hier dus echt van houd, wilde ik er natuurlijk de derde keer ook weer bij zijn. En omdat FOJ dit jaar het vriendelijkste en gezelligste festival van Nederland wilde worden, met een doelgroep van 0-80 jaar, heb ik besloten de jongens mee te nemen. Dit was niet hun eerste, maar wel hun grootste festival. Lees mee hoe we het hebben ervaren; een festival met kids.

Festival met kids

Ali B, Nielson, JeBroer, East17, Gibson Brothers, De Staat, Miss Montreal en Blaudzun. Het zegt mijn jongens niets! Maar weet je, we luisteren de hele dag naar Kinderen voor Kinderen, Op een grote paddenstoel en Dikkertje Dap, soms moeten kinderen zich gewoon even aanpassen 😉 Grapje! Mijn jongens houden namelijk best van ‘grote mensen muziek’. Wanneer we op de radio een nummer horen dat Ravi leuk vindt, moet ‘zijn lievelingsnummer’ meteen een tikje harder. Dus de klanken van Ali B, Miss Montreal en Blaudzun klonken gelukkig hartstikke goed in de, met oranje dopjes gevulde’ oren van mijn boys. 

2017-07-22-19.42.57

Het was jammer dat we niet tot het einde konden blijven, zodat ik mij weer even in mijn tienerjaren kon wanen bij East17 en 2 Brothers on the 4th Floor. Maar misschien is het beter dat ik mij deze liedjes herinner zoals ze ooit waren, mooi, prachtig en fantastisch! Ik weet namelijk zeker dat ik dat nu niet meer vind 😉 Toch heb ik vorig jaar bij FOY genoten van een optreden van Anita en Ray van 2 Unlimited. Hoe slecht ze ook waren, het haalt toch leuke herinneringen aan vroegah naar boven. En ik kende de teksten gewoon nog…. een beetje dan! 

De Speelhoek

Ik kan mij voorstellen dat er festivalgangers zijn die denken, what the f*ck doet die hier met haar kids?!! Maar goed, ik was ook ooit kindloos en dacht toen ook hele andere dingen dan nu. En dat mag je deze mensen ook niet kwalijk nemen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen twee jaar enorm heb genoten van mijn kindloze Fields ofJoy festival. Even geen gezeur om drinken, snoep, tillen en een speeltuin. Rustig kletsen, wijntjes drinken, stilzitten of rondlopen en luisteren naar muziek met mijn volle aandacht. Ja, ik blijf er nog steeds bij dat een festival zonder kids 10, misschien wel 100 keer relaxter is dan met kids. Maar het meenemen van je kinderen naar zo’n mooi en intiem festival heeft ook zeker wat. Toen ik Bodhi en Ravi zag genieten van Blaudzun kreeg ik tranen in mijn ogen. Ravi mocht in de zweefmolen en met Bram in het reuzenrad en ze mochten met water en heel veel modder spelen terwijl wij naar Ali B luisterden. Ik las van te voren dat er heel veel te doen was voor kinderen. Maar wij hebben helaas niet eens alles kunnen doen en zien, omdat er zo veel te beleven was. Een luxeprobleem dus!2017-07-22-19.27.30

We kwamen zelfs schoonzus Miryam (lees hier haar ervaringen met kids), zwager en alle nichtjes en neefjes tegen en dat was voor de kinderen natuurlijk één groot feest. Samen spelen in het zand en elkaar nat maken, wat wil een kind nog meer? Ik had een handdoek, zwembroek en bandjes mee voor Ravi en verschillende auto’s en en schepje voor Bodhi. Dat gaf mij de tijd om een broodje falafel en beenham te halen, mijn wijntje op te drinken, stil te zitten, rond te kijken en te luisteren naar mooie muziek. Soms is het even volkomen k*t met kids en soms is het gewoon puur gelukkig zijn!

2017-07-22-17.32.12

Zonnig festival met als afsluiter een plensbui 

We hebben zo veel geluk gehad met het weer. Dat geldt voor alle edities, wat in Nederland toch best heel bijzonder is. Toch sloten wij onze dag af met een enorme plensbui. We schuilden onder de zweefmolen en dat had ook wel weer wat. Dat je met z’n allen op zoek gaat naar een droge vierkante centimeter en uiteindelijk te dicht tegen elkaar aan kruipt. Na een klein half uurtje stond het hele terrein blank en plonsden we op onze sandalen, met onze laatste muntjes in de handen, naar de pannenkoekenkraam. Vol en tevreden verlieten wij in de schemering een festival dat nog volop in bloei was. het was goed, het was prima, we hebben echt genoten! 

2017-07-22-17.57.40-2


Ga je ook met je kinderen naar een festival? Ik schreef een blog met tips, lees hier
 mijn blog. 
Volg je mij al op Instagram? Dat zou ik heel leuk vinden 😉

2017-07-26-19.56.57


3