Helemaal happy met mijn Fjällräven Kånken rugtas!

Fjallraven Kanken rugtas bagageonline

6

Ik was al een tijdje op zoek naar dé perfecte rugtas. En toen ik hem eindelijk gevonden had kon ik niet kiezen. Rood,  geel, legergroen of petrol? Ik heb getwijfeld, gedubd, er nachten over geslapen en uiteindelijk gekozen! Voor Deep Red met een mega te gek Folk Pattern. Ik ben ontzettend blij met mijn keuze, hij is namelijk zo ontzettend mooi, dat ik er zelfs mijn bijpassende rode laarsjes voor uit de kast heb gehaald 😉 

Na mijn Eastpak rugtas met salamander print, die ik mijn hele schoolperiode droeg, is er nooit meer een vervanger gekomen. Maar voor mijn gevoel was de rugzak ook heel lang uit, tot nu. Nou ja, nu, al een tijdje. Maar goed, ik loop vaak een beetje achter de mode aan. Ik wil eerst zien en dan geloven. En vaak moet ik ook een beetje wennen aan de mode en ga ik het pas mooi vinden als iedereen er al weer klaar mee is. That’s me! Maar geloof me, de rugzak is in! En met name de Fjällräven Kånken rugtas

Fjallraven-Kanken-rugtas-detail-1

Het merk Fjällräven

Het mooie merk Fjällräven staat al meer dan 50 jaar in dienst van de natuur. Al sinds de oprichting van Fjällräven staat het ontwikkelen van producten, die het gemakkelijker maken om van de natuur te genieten, centraal. Het merk wordt gebruikt en gewaardeerd door verschillende generaties outdoormensen over de hele wereld. Veel producten zijn in de loop der jaren min of meer klassiekers geworden, zoals de rugzak Kånken uit 1978. 

De Kånken rugzak is slijtvast, tijdloos en heel functioneel. En waar ik zo ontzettend blij van word en tegelijk ook zoveel keuzestress van krijg,  is dat ze er in een regenboog aan kleuren zijn. En ook nog eens in verschillende groottes en materialen. Zo is er dus altijd een tas die bij je past. 

Keuzestress

Kiezen vind ik moeilijk. Ik vind veel mooi, maar ook heel veel niet. De kleuren die ik niet mooi vind kon ik gemakkelijk wegstrepen. Toch bleven er minstens 4 kleuren en 2 formaten over. Maar goed, eens moet er een keuze gemaakt worden en ik had niet het gevoel dat ik een verkeerde keuze kon maken. Ik koos voor een stoere rode kleur met te gekke folk details (daar viel ik voor). Ik heb voor het formaat original gekozen, hier past met gemak een A4 map in en ook mijn laptop past precies. Ja, ik ben blij 🙂

Fjallraven-Kanken-rugtas-picknick

Waarom een rugtas?

Ik ga er vaak op uit met mijn jongens en aangezien Bodhi nog niet zindelijk (zucht!) is moeten er altijd luiers en doekjes mee. Ook moeten er heel veel auto’s mee, een zonnebril, extra vestjes, een beker drinken en natuurlijk nog wat lekkere dingen. En kijk, dat past dus never nooit niet in mijn schoudertas. ik ga al scheef lopen als ik er aan denk. Ik zie steeds meer moeders met rugzakken lopen, hippe of echt hele lelijke. Maar goed, lelijk of niet, wel superhandig. Ik heb nooit mijn handen vrij en de tas valt altijd van mijn schouder als ik buk om een snottebel af te vegen. Kortom, het werd echt tijd dat ik ook overstag ging. Ik liep nog een tijdje met de rugzak van Bram rond, maar dat was niet echt hip! Dus ik begon mijn zoektocht online en liet me inspireren op Pinterest. 

Waarom een Fjällräven Kånken?

3 Jaar geleden kreeg een collega een Fjällräven Kånken rugtas cadeau op haar babyshower. Mooi ding, maar ik was niet direct van plan mijn eigen luiertas te verruilen voor zo’n degelijke tas, die helemaal niet bedoeld was als luiertas. Maar toch zag ik deze tas regelmatig voorbij komen, hangend aan verschillende kinderwagens. Dus hij zal vast heel handig zijn. En wanneer je er dan toch op gaat letten zie je hem steeds vaker voorbij komen en niet alleen meer aan kinderwagens. Maar toen ik een tijdje geleden een blog las van een medeblogger, die net een nieuwe gele Fjällräven Kånken rugtas had: pats boem, verliefd!! Zoals ik al zei, ik loop altijd een beetje achter de mode aan, maar als ik om ben, dan ben ik ook goed om! 

Ik houd van kleur, het liefst veel kleur én patronen. Dus dat de gele tas meer aandacht trok dan de donkerblauwe, grijze en zwarte tassen die ik eerder voorbij had zien komen is logisch. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat de tas in nog veel meer kleuren te koop is. In mijn enthousiasme heb ik uren zitten staren, scrollen, bladeren en heb ik screenshots gemaakt. Ik heb Bram mee laten beslissen en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik koos de rode (Deep Red-Folk Pattern). Mijn tweede keuze was de gele (Warm Yellow-Random Blocked). Die ik echt helemaal te gek vind, maar me erg smeergevoelig lijkt. En mijn derde keuze was de petrol met roze banden (Frost Green/Peach Pink).

Ik heb de tas al meegenomen naar mijn werk, met mijn laptop erin, maar ook ging ik er vanmiddag mee naar het park. Perfect voor elke gelegenheid dus en daar houd ik van! 

Op Instagram kun je mij en mijn rugtas volgen. Hier geef ik je namelijk een kijkje in mijn leven. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bagageonline.nl.

Fjallraven-Kanken-rugtas-kind

                           

6