Lente in Twente (huis & tuin)

Lente in Twente mijn tuin

20

Ik ben zo blij, zo blij, dat het lente is! De hele winter heb ik verlangt naar zon en warmte op mijn huid. Behalve op de dagen dat er sneeuw lag, want daar had ik me in de herfst juist op verheugd! Mijn hart maakte een sprongetje op de eerste dag dat ik zonder jas de deur uit kon. Heerlijk om niet meer ingepakt te zitten en steeds verstrikt te raken in een dikke sjaal. Lente doet mij goed, lente maakt mij vrolijk, lente maakt korte nachten dragelijker en mijn wallen minder blauw! 

Lente in huis en tuin

Wanneer de temperatuur stijgt doen we graag onze tuindeuren open! Toen wij 6 jaar geleden op zoek gingen naar een huis, waren openslaande tuindeuren een wens, misschien wel een eis. En ik ben zo blij dat ons jaren 30 huis voorzien is van deze luxe! Het verlengt de woonkamer en oogt lekker ruim wanneer ze open zijn. Nadeel is dat er geen zon komt aan deze kant van het huis, maar dat is in de zomer juist erg fijn. De zon schijnt gelukkig wel verderop in de tuin, waar we een overkapping met loungeset en een heerlijke tuintafel hebben staan. De jongens kunnen schommelen of spelen met een piratenboot van Little Tikes die Bodhi vorig jaar voor zijn verjaardag kreeg. 

Lente in Twente

Before & after!

In de lente en in de zomer leven wij meer buiten dan binnen, dus moet de tuin wat mij betreft dezelfde huiselijke uitstraling hebben. In de winter slaan wij alles op in de schuur of onder de overkapping. Niemand die het ziet, niemand die zich ergert. Maar dan gaat de zon zon schijnen en wordt het warmer en willen de jongens buitenspelen en ik lekker chillen met een kopje koffie! Probleempje… waar moet ik zitten?! Nog groter probleem, de jongens willen schommelen, NU! Dus ging ik afgelopen vrijdag aan de slag, 3 uur lang heb ik mij in het zweet gewerkt, maar blij dat ik ben met het resultaat, echt wel! De linker foto maakte ik ervoor en de rechter erna.  Mooi toch 🙂 

Lente in Twente before-after

Tuinposter

Ik hing ook de tuinposter van de Fotofabriek op. Ik mocht in een te gekke samenwerking een tuinposter testen en koos voor een lieve foto van mijn jongens. Wanneer ze ruzie maken om een bal, schepje of de skelter, dan kijk ik gewoon even naar deze poster. Zou het helpen om dan ZEN te reageren? Vast niet, haha! Maar de poster is wel prachtig. Ik heb er ook mooie ophanghaken bij gekregen, maar wilde de poster quick and dirty hebben hangen, ik laat Bram de poster nog even ‘netjes’ ophangen binnenkort.Om de tuin echt lenteklaar te kunnen maken kochten we 4 nieuwe stoeltjes bij de Kwantum. Dit wilden we vorig jaar al doen, maar het kwam er niet van… Je kent het wel, geen tijd of zin om met de kinderen naar het meubelplein te gaan en online bestellen durfden we niet echt aan. Maar toen in het najaar de oude stoeltjes stuk voor stuk kapot gingen moesten we wel! Dus gingen we vorige week met z’n viertjes naar het meubelplein. Op enkele tranen, een dikke bult en de aanschaf van een klein omkoop cadeautje voor de kinderen na, was het best te doen! Ik ontdekte de mega grote Action, we haalden plantjes bij de Praxis en stapten even binnen bij de Jysk, de Leen Bakker en de Kwantum. Bij de Kwantum kochten we ook de pastel groene plantenbakken en 3 tuinkussens. Ik wilde nog veel meer kopen, maar ik kwam op tijd bij het bewustzijn dat ik er helemaal geen plek voor heb!

Binnen

Lente in Twente-binnen

Binnen verander ik niet heel veel in de lente, wel krijg ik een enorme schoonmaakdrang! Ramen lappen, afnemen, de vloer dweilen, oh wat een stof hebben we in de winter verzameld! En ik zorg voor bloemen, vooral hyacinten, omdat deze zoooooo lekker ruiken, maar tulpen doen het ook goed, het allermooist vind ik een wildboeket. Ik zag een prachtig boeketje bij een collega op Instagram voorbijkomen van Bloomon, love it, want it! 

Ik heb ik de winterkussens, met afbeelding van een vos en vogel in de sneeuw, vervangen voor mintgroene, die prachtig passen bij de petrol en grijsblauwe kleur die je veel terugziet in ons huis. Dat lijkt misschien koel, maar door de oranjegele kleuren van de glas-in-lood bovenramen en originele kamer-en-suite- deuren en de kersenhouten vloer oogt het lekker knus en warm. 

Lente in Twente

Gek eigenlijk, ik hou zo van ons huis, toch zijn we aan het rondkijken naar een ander huis. Wij hebben een zwak voor ons jaren 30 huis, maar zouden graag iets meer ruimte hebben. Ruimte voor een trampoline, voor wat gras, een grotere eethoek en een hoekbank. Maar dromen mag en dromen is juist fijn! we hebben al heel veel huizen bekeken en komen er steeds weer achter hoe fijn ons eigen huis is! En dat besef is er nog meer in de lente, wanneer je je huis weer eens in een ander licht bekijkt!

Zijn jullie net zo gek op de lente als ik? Ik ben benieuwd wat jullie allemaal veranderen in huis en tuin! Laat je reactie achter hier rechts van deze blog.

Op Instagram vind je nog veel meer foto’s van mijn huis en tuin. 

Lente in Twente binnen in huis

20