Mijn 10 goede voornemens voor deze zomer

Goede voornemens

11

Ik ben eigenlijk niet echt van de goede voornemens. Ik ben namelijk niet iemand die vanaf 1 januari geen wijn meer drinkt, meteen super fanatiek gaat sporten of 30 dagen suikervrij gaat leven. Nee, ik ben meer iemand van balans. De ene dag een taartje, de andere dag een blokje chocola minder. Maandag sporten, dinsdag op de bank, door de weeks geen alcohol (meestal dan), zodat ik in het weekend extra kan genieten van een wijntje. Maar elk jaar wanneer de temperaturen stijgen en het ’s avonds lekker lang licht is ben ik toe aan verandering. En dit jaar misschien wel meer dan anders. Ik denk, omdat ik steeds meer geloof in het hier en nu en de maakbaarheid van je eigen geluk. Maar misschien ook wel omdat ik een jaartje ouder word…

Geluk en energie

Onder invloed van zonlicht maak je vitamine D aan en hierdoor meer endorfine. En endorfine zorgt voor geluk en energie. En hiervan krijg je zin in verandering. Dus mijn gevoel is gewoon te onderbouwen, ik ben niet raar of gek! Fijn 🙂 Nou heb ik altijd wel het gevoel dat het anders kan hoor. Maar ik neem niet vaak genoeg de tijd om hier echt over na te denken of om het uit te voeren. 

Wanneer je constant op zoek bent naar vernieuwing, houdt dat in dat het oude niet goed genoeg is...

Au! Dat alles mogelijk is is mooi, maar geeft ook veel druk. Alles kan beter! Op social media zie je het ook, alles is beter bij een ander. Maar de druk om dit te willen evenaren is te groot. Ik wil er eigenlijk niet meer aan meedoen. En natuurlijk weet ik dat op social media alles beter lijkt en dat dit natuurlijk schijn is. En ja, ik doe daar zelf ook aan mee. Maar als ik om me heen kijk, naar het hier en nu. Naar mijn huis, mijn kindjes, naar mijn vrienden en familie, de reizen die ik maakte en naar mijn jurkjes en mijn nagellakjes, ik ben dolgelukkig! Ik hoef niets meer, ik heb alles al. En natuurlijk valt er nog genoeg te verbeteren, anders wordt het leven ook zo saai!

Het is heel gemakkelijk om goede voornemens vaag te houden, dat zorgt ervoor dat je niet concreet iets hoeft te doen. Maar het zorgt ook voor een blijvende ontevredenheid. Vast heel herkenbaar voor veel mensen, voor mij wel in elk geval. Dus probeer ik mijn voornemens zo concreet en haalbaar mogelijk te maken! 

1) Genieten van wat er goed is en bewust kiezen (en gaan) voor wat er beter kan.

Dit klinkt eigenlijk toch best vaag! Er is zoveel goed in mijn leven, ik wil hier graag meer bij stilstaan. En ik ga, mede daarom, in september een cursus mindful parenting doen (wel heel concreet). Ik schreef een blog over hoe ik mijn ballen hoog houd en keuzes maken is hierin key. Je kunt gewoonweg niet ALLES doen, helaas…

2) Mijn achterstallige stapel Flow magazines wegwerken.

Ik heb er nog een stuk of 10 liggen, incl. de specials. Ik las laatst een winter editie en keek naar prachtige plaatjes met besneeuwde landschappen. Leuk, maar vorige week kwam de vakantie special binnen en deze wil ik graag nu en niet komende winter pas lezen! Ik ga dus mijn best doen om tijd te maken of gewoon te nemen en deze magazines te lezen. Ik heb namelijk zin om me te laten inspireren door al de creatieve verhalen en afbeeldingen die er altijd in dit mooie magazine staan.  

3) Iets beter voor mijzelf zorgen

Ik kom vaak zelf op de laatste plek (herkenbaar voor veel mama’s denk ik). Dan zijn we klaar voor vertrek, iedereen heeft alles bij zich en ziet er perfect uit. Dan moet ik nog plassen en mijn tanden poetsen. Heb ik net mijn nagels gelakt, heeft er een gepoept. Mijn haar is droog van onder, vet van boven en heeft 5 kleuren en nee, dat is niet hip 😉 Ik wil dus naar de kapper, mijn nagels laten doen, naar de schoonheidsspecialiste en ik wil een stevige massage! En dat hoeft niet eens allemaal tegelijk!

4) #fitgirl (#fitoldie)

Mijn wekelijkse workout heeft vakantie. Dat betekent dat ik zelf aan de bak moet. Ik heb een bodyhoop, kettlebell en gewichtjes, so what’s the problem, zul je zeggen! Mijn voornemen is dus om er geen probleem van te maken en 1 of liever 2 keer in de week flink aan de bak te gaan. En eigenlijk wil ik het hardlopen weer oppaken…. Vind ik best een goed voornemen! 

fitgirl-fitbit
5) Meer slaap, minder wallen

Iets dat ik helaas maar deels zelf in de hand heb, door mijn bedtijd en avond-telefoongebruik aan te passen. Maar er zijn helaas ook momenten dat ik het niet in de hand heb. Zo heeft Bodhi nu waterpokken en hebben we vannacht superslecht geslapen. Minder slaap, meer wallen dus ;(

6) Met Bram een lang weekendje weg

Bram en ik gaan elk jaar een (lang) weekend samen weg. Traditie, gezellig en nodig! Dit jaar zijn we nog niet samen weg geweest en eigenlijk zijn we hier heel erg aan toe 😉 Gelukkig heb ik nog een enorme wishlist. Nu nog oppas vinden, een vlucht boeken en een leuk hotelletje uitzoeken, klinkt easy! 

FamiliyCampertrip-dag21-lac-sanguinet-liefde

7) Creatief zijn

Na het lezen van die stapel Flows en het bladeren door mijn nieuwe handlettering boek moet creativiteit niet ver meer te zoeken zijn. Gelukkig heb ik  64! nieuwe stoepkrijt kleurtjes van Crayola en prachtige stiften, dus creatief zijn moet lukken. En ik denk dat mijn jongens graag meedoen!

handlettering-love

8) Terrasjes pakken met leuke mensen

Lunchen, dineren of alleen een wijntje drinken, de terrassen van Enschede lenen zich hier perfect voor. Helemaal tijdens een zonnige dag. Nadeel is dat ik nu vaak te moe ben om een avondje vol te maken. Maar als ik voornemen 5) ‘haal’ dan plan ik graag een avondje met tapas, lekkere wijn én leuk gezelschap!

9) Gezond en lekker eten maken

Ik heb een tijd gehad dat ik helemaal ‘into’ koken en bakken was. Op mijn vrije dagen maakte ik zelf granola, havermoutrepen, pastasaus, soep, bananenbrood en nog veel meer lekkere én gezonde dingen. Maar ik had hier de afgelopen tijd gewoon even helemaal geen zin aan. Toch hoop ik dat deze zin weer komt, want ik genoot er wel erg van. Van het maken en het opeten 🙂

Tussendoortjes

10) Nieuwe plekjes in Twente ontdekken met de jongens 

Niets heerlijker dan er op een zomerse dag op uit trekken met de jongens. Het bos in, naar een meertje of gewoon naar de kinderboerderij om de hoek. Toch heb ik een behoorlijk lijstje opgebouwd, met plekjes in Twente, waar ik nog graag naar toe wil. Ook willen we nog een weekendje met z’n viertjes weg, naar een camping van Staatsbosbeheer misschien. Rust en eenvoud, een vuurtje maken, wandelen, varen en lekker eten. Ja hier heb ik zin aan!

Dit waren 10 dingen die zo in me op kwamen toen ik dacht aan de komende zomer. Nu zal ik deze lijst echt niet als leidraad gebruiken voor het wel of niet slagen van mijn zomer. Maar het is goed om er zo af en toe eens naar te kijken denk ik. En dat ga ik ook doen. Dus mensen die me kennen, help je mij eraan herinneren? Wanneer ik er over 3 weken nog zo bij loop, met 5 kleuren haar, zeg dan even dat ik echt naar de kapper moet! 😉


Volg je mij al op Instagram? Vind ik leuk!                      

FamiliyCampertrip-dag21-lac-sanguinet
11