Mijn top 11 mooiste steden ter wereld

Top11-wereldsteden-Porto

15

Ik prijs mijzelf ontzettend gelukkig dat ik al heel veel heb mogen reizen. Vroeger gingen we elk jaar op vakantie. Het ene jaar ging ik met mijn vader mee, het andere jaar met mijn moeder. We gingen naar Frankrijk, Denemarken en voormalig Joegoslavië. Maar ook reden we twee keer met een huifkar een week door Drenthe, voeren we met een kano en tent door de kop van Overijssel en reden we met een camper kris kras door Nederland. We overnachtten zelfs een keer midden op de afsluitdijk. Later, toen ik zonder mijn ouders op vakantie ging, reisde ik met een vriendin per trein door Oost Europa. En het jaar later maakte ik met Bram onze eerste backpack reis door Thailand. Vorige week vroeg een collega, tijdens een vragenspel: waar kan ik jou ’s nachts voor wakker maken? Dat is eigenlijk maar voor 1 ding: op reis gaan. Als ik dan in het vliegtuig maar verder mag slapen 😉 

Hieronder mijn mooiste steden, die waar ik ook echt ben geweest! Want ik zie te vaak blogs voorbijkomen van hotspots, mooie plekjes en steden die iemand mooi vindt, zonder er echt geweest te zijn. dat kan toch niet?!

Mijn, mooiste steden ter wereld, top 11

1) Parijs

Met stip op nr. 1, omdat dit de stad is waar ik 12 jaar geleden Bram heb ontmoet. We waren samen op studiereis en hebben het in deze prachtige en romantische stad heel erg gezellig gehad. Ik had Bram hiervoor nog nooit gezien en ben hem hierna nooit meer uit het oog verloren. Ik heb de stad deels alleen ontdekt omdat we geen vast programma hadden en dat wil ik ooit nog een keer doen. Slenteren door de wijk Montmartre en koffie drinken bij Cafe des Deux Moulins uit de film Amélie. Of musea bezoeken en shoppen zonder rekening met iemand te hoeven houden. Natuurlijk wil ik ook nog een keer terug met Bram, wanneer we 15 jaar samenzijn! Dat is een mooi vooruitzicht 😍

2) Barcelona

De stad waar alles wat ik leuk vind samenkomt. Chillen in prachtig park Guell,  shoppen in unieke winkeltjes, bruin worden aan het strand, cultuur snuiven bij de Sagrada Familia, lekker eten aan de haven, sangria drinken aan Las Ramblas, genieten van Gaudi’s mozaïek kunst en met de kabelbaan op en neer voor een prachtig uitzicht. Meer heb ik niet nodig!

3) New York

Toen Ravi 5 maand was kregen we de kans om 8 dagen naar New York te gaan. We hebben er geen minuut spijt van gehad, want Ravi was in de beste handen. En wij, wij hebben genoten van deze immens grote stad. Ook al waren onze voetzolen na 8 dagen helemaal versleten 😉 Het meest heb ik genoten van de helikoptervlucht over de stad, geen woorden voor! 

Top11-wereldsteden-NewYork


4) Istanbul

Bram en ik gaan elk jaar een (lang) weekend weg met z’n twee. Istanbul stond al hoog op mijn lijstje en toen we om ons heen hoorden hoe mooi deze stad is, was ook Bram snel om. We zaten in een karakteristiek hotelletje dichtbij de Blauwe Moskee. We hebben bijna alles te voet afgelegd en ondanks dat het best fris was, hebben we genoten van de indrukwekkende cultuur. We dronken Salep en aten kastanjes aan de straat. We rookten waterpijp en genoten van een traditionele hamam behandeling in een honderden jaren oud Turks badhuis. Ik kom heel graag nog een keer in de lente terug!

Top11-wereldsteden-Istanbul

5) Bangkok

In 2006 maakten Bram en ik onze eerste backpack reis. We vlogen naar Bangkok en reden vanuit hier met de bus naar het noorden, om via Laos weer naar beneden af te reizen. Waar we eindelijk konden genieten van de veelbelovende stranden. We bezochten Bangkok nogmaals aan het einde van onze reis. Het contrast tussen helse drukte en de verborgen rust is uniek! Ik ben zo positief overrompeld door de cultuur, de boeddha’s, offertaftjes, de tuktuks, tempels, mega shoppingmalls en perfecte tuinen. We keken onze ogen uit en ik wilde alles mee naar huis nemen! 

Top11-wereldsteden-Bankok

6) Rome

In 4 VWO ging op werkweek naar Rome. 24 uur in een bus vol pubers! Rome is zo mooi en ondanks dat het al weer een hele tijd is geleden weet ik er nog best veel van. We liepen in een grote groep van plein naar plein, van gebouw naar gebouw. Ik gooide een muntje in de Trevi fontein en at ijs en pizza. Ook bezochten we het Vaticaan en van bovenaf zag ik de prachtige tuinen. Tijdens een dagtripje beklommen we ook nog de Vesuvius en bezochten we Pompeï. 

7) Rovinj

Als kind gingen wij vaak naar voormalig Joegoslavië. Naar Rovinj, de meest idyllische en pittoreske stad die ik ken. Rovinj ligt in Istrië, Kroatië en in de jaren 80 was er nog geen sprake van een burgeroorlog en was het hier ongerept, puur en fantastisch! Ik kwam er dik 10 jaar geleden terug en kon er, bij wijze van spreken, frikandellen uit de muur trekken. Ik herinner me Rovinj liever zoals vroeger. Het pittoreske Rovinj is mijn referentiekader geworden. Ik meet er elke Europese stad aan af. Dan kan het dus soms best tegenvallen met zulke hoge verwachtingen.

Top11-wereldsteden-Rovinj8) Havana

Op mijn 18e was ik 4 weken in Cuba! Samen met Els (mijn stiefmoeder, meemoeder hoe je het ook wilt noemen 😊) Mijn vader en broertje reden naar de Noorkaap terwijl wij een heel ander bijzonder en gelukkig warm land ontdekten. We huurden een auto en bezochten aan het einde van onze prachtige reis de muzikale hoofdstad Havana. We liepen over de kilometers lange boulevard, de Malecon. Bezochten het gebouw van Bacardi en het Capitolio, naar het model van het Capitool in Washington. We genoten van muziek, zomaar overal op straat. Van lekker eten, enge grote krabben en natuurlijk van meerdere Havana Club cola’s. Ik was tenslotte al 18 😉 Ik heb prachtige herinneringen die ik nooit meer vergeet!

Top11-wereldsteden-Havana

9) Sydney

In 2009 kwam ik in mijn uppie aan in Sydney. Bram was 3 maand in Australië geweest, als cameraman voor het Solar Team Twente en ik kwam hem opzoeken. Hierna reisden we nog 3 weken samen langs de Australische kust. Ik kende Sydney van mijn vroegere lievelingsserie Hartbreak High. Toen ik in de verte het Opera House op zag doemen werd ik er helemaal emotioneel van! Mede door dit gevoel, van grootsheid en de mooie architectuur, staat Sydney in mijn top 11. Toen we tijdens onze laatste dagen samen door de stad liepen hebben we de stad echt ontdekt. Ook vanuit de televisietoren, die in het lijstje van de 10 hoogste van de wereld staat. 

10) Boedapest

Boedapest ontdekte ik samen met een vriendin, toen we in 2005 door Oost Europa reisden met de trein. We ontdekten o.a. ook Krakau, Zagreb, Bratislava en Praag. Maar Boedapest bleef mij het meeste bij als prachtige stad. Bijzonder vind ik dat Boeda op de westelijke oever van de Donau ligt en Pest op de oostelijke oever. We slenterden 2 dagen door en om de stad en hebben alles ontdekt wat er in die tijd hip and happening was. Ik weet dat deze stad nog steeds über-hip is, dus ik zou het te gek vinden om eens terug te gaan. Want ook Bram is nieuwsgierig geworden door mijn verhalen. 

Top11-wereldsteden-Budapest


11) Porto

Geen 10, maar 11! Porto ontdekte ik pas een paar weken geleden, dus deze stad moest ook nog op mijn lijstje, vond ik! Tijdens onze #FamilyCamperTrip bezochten we Porto, de stad van de Port. We hadden de pech dat het weer niet echt meezat, vooral de tweede dag, maar oh wat een mooie, kleurrijke stad! Ik ben gek op kleur en de huizen met (of zonder) Portugese tegeltjes hebben mijn hart gestolen. Ik schreef in mijn blog al dat Bram en ik zonder kinderen nog uren en uren door zouden kunnen lopen en ontdekken. Maar ja, kinderopvang was niet echt in de buurt 😉 We komen dus heel graag nog een weekend terug, zonder de jongens! 

Ooooh ik ben al bij nr. 11!! Ik vind nog zoveel meer steden waar ik geweest ben mooi… ik voeg er dus nog stiekem een paar aan toe: Amsterdam, Londen, Praag , Wenen, Kuala Lumpur, Kopenhagen, Stockholm,  Berlijn, Gent en Bonifacio. 

En dan heb de steden en stadjes uit Nederland, op Amsterdam na, nog niet eens genoemd. Want je kunt nog de hele wereld over trekken. Nederland is ook zo ontzettend karakteristiek!

Mijn wishlist

Ik ben natuurlijk nog lang niet overal op de wereld geweest en dat kan natuurlijk ook niet. Er moet nog ruimte zijn om te ontdekken, met en zonder kinderen. Toch bezoek ik de steden uit mijn wishlist het liefst zonder kinderen 😬

– Tokio
– Hong Kong
– Valencia
– Sevilla
– Lissabon
– Dubrovnik
– Reykjavik

Volg je mij al op Instagram? Want ik reis ook heel veel rond in prachtig Twente 😉

Ravi-mama
15