Publieksjury Proef Eet Enschede: mijn voorbereiding


4

Ik weet al een paar weken dat ik plaats mag nemen in de publieksjury van de Proef Eet, die van 1 t/m 3 september plaatsvindt in hartje Enschede. En daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op en heel erg blij mee! Alleen al omdat ik a) gek ben op culinaire hapjes die met passie zijn bereid, b) enorm veel van mijn stad Enschede houd en c) het echt te gek vind dat ik in mijn rol als blogger ben gevraagd. Ik vind het fijn dat wij bloggers door de Proef Eet serieus worden genomen en dat er wordt ingezien dat de kracht van het delen tijdens zo’n event enorm is. Het voelt goed dat mijn blogs worden gelezen en gewaardeerd. Ik ben dus hartstikke trots dat ik hiermee een plekje in deze jury heb verdiend!

Proeven, proeven, proeven

Een tijdje geleden kwam de jury, bestaande uit de Enschedese topbloggers Yvette (Vettt), Danielle (Food Love and Happiness), Nadja (The Story Styler) en ik, voor het eerst samen. We kenden elkaar gelukkig al en dat maakt het een stuk gemakkelijker en ook heel gezellig. We hebben besproken hoe wij onze functie als publieksjury willen gaan inrichten. Hier zijn we heel vrij in. Laat dat maar aan ons over! 🙂 Sindsdien hebben we elke dag contact om onze enthousiaste ideeën met elkaar te delen. 

Wij mogen de deelnemers beoordelen op creativiteit, hip’ness, kidsproofheid en nog veel meer hotspotiness. Dat doen we door te proeven, te proeven en nog véél meer te proeven. Én door te kijken en te ervaren. Saai slaan we over! Maar hoe lastig is het als er geen saaie deelnemers zijn? We hebben besloten een lijst te maken van deelnemers waar we van te voren al trek van krijgen. Restaurants die ons nieuwsgierig maken met hun menukaart. Die triggeren door unieke titels en interessante combinaties van ingrediënten. Daarbij ben ik heel nieuwsgierig naar alle nieuwkomers dit jaar! Nadja schreef hier een blog over. 

Ik ben er even voor gaan zitten en heb me flink voorbereid. Wat staat er veel lekkers op de kaart en wat zullen veel deelnemers ons gaan verrassen! Wat heel fijn is, echt een geschenk voor de stad natuurlijk. Maar voor ons best lastig 😉

publieksjury-Proef-Eet-Enschede

Kidsplein 

Voor Vettt schreef ik een blog waarvoor ik op onderzoek ging naar de kindvriendelijkheid van de Proef Eet is. Er is namelijk een mega kidsplein, georganiseerd door de TwenteNannies, waar kinderen zich geen moment hoeven te vervelen. En ik ben in de menukaarten van de deelnemers gedoken en laat zien welke gerechtjes (en toetjes) de meeste kinderen zeker lekker zullen vinden! Dus ga snel even kijken als je meer wilt weten. Alle papa’s en mama’s kunnen zich inlezen en hoeven dus geen oppas meer te regelen. Hoe fijn?! Maar natuurlijk is het ook wel heel fijn om ’s avonds, als de kids in bed liggen, ook nog even een bezoekje te brengen. Want er staan namelijk ook te lekkere, niet kindvriendelijke gerechten en drankjes op de kaart 😉Proef-Eet-Publieksjury-Kidsproof


Walking diner

Vrijdagavond 1 september is het zover; dan begint onze zoektocht tijdens het walking diner, waar we met onze partner voor zijn uitgenodigd. Zo kunnen we alvast een voorproefje nemen, een beetje rondkijken en smoezelen met z’n vier. Zondag 3 september gaan we echt op pad, mét onze jurybril op. We laten op vrijdagavond een mooie foto maken door Lizet Beek (laat dat maar aan Lizet over) en we hebben een leuke winactie! Wil je weten wat? Houd dan op vrijdag en zondag mijn Instagram kanaal goed in de gaten en die van mijn mede juryleden en het kanaal van de Proef Eet, dat we geheel zullen overnemen dit weekend!

proef-eet-


Ik ben dus ontzettend enthousiast. Ik hoop dat jullie ook komen natuurlijk en zullen genieten van lekker eten, een gezellige ambiance en leuke mensen in de leukste stad van Nederland! Tot komend weekend!

Hier lees je, in een blog van Nadja, het laatste nieuws over de Proef Eet.

IMG_4709
4