Recept: Aziatische pompoensoep

aziatische pompoensoep

19

Ik weet het, het pompoenseizoen is eigenlijk al afgelopen. Toch worden er in de winter nog volop pompoenen verkocht. Gelukkig, want ik ben er dol op! Je hebt de afgelopen weken dan ook een paar pompoengerechten op mijn Instagram account voorbij zien komen. En omdat ik daar heel veel leuke reacties op kreeg deel ik alvast 1 recept met jullie, de Aziatische pompoensoep. Ik gebruik zelf eigenlijk nooit altijd dezelfde ingrediënten, omdat ik meer ben van wat ik in huis heb gebruik ik. De smaak is dan ook elke keer iets anders, maar altijd goed!

Dus, wees creatief met ingrediënten. Heb je geen gember, dan niet. Heb je wel feta kaas en vind jij of je kind dat lekker (bij ons het geval) voeg dat dan lekker toe!

Wist je dat pompoenen…

– heel gezond zijn, omdat ze weinig calorieën en veel vezels bevatten.
– uit Midden- en Zuid-Amerika komen, waar ze al duizenden jaren voor Christus werden verbouwd.
– behoren tot de komkommer-achtigen, zoals de meloen, augurk en courgette.
– wel 2 maand bewaard kunnen blijven bij een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.
– er in meerdere soorten zijn. Je hebt de flespompoen, oranje hokkaido, spaghettipompoen, kabocha en de gewone (halloween) pompoen.

Pompoenen

Recept voor een Aziatische pompoensoep

Ingrediënten voor +/- 4 porties

• 1 eetlepel kokosvet
• 2 teentjes knoflook (in kleine stukjes gehakt)
• 1 ui of 2 sjalotjes in stukjes gesneden
• 500 ml groentebouillon
• 350 ml kokosmelk
• 1 flespompoen (of andere soort) in stukken van +/- 2 x 2 cm gesneden.
• stukje gemberwortel (2 cm) in kleine stukjes of een eetlepel gekonfijte gember
• 2 grote winterwortels in stukjes
• sap van 1 limoen



Voor het serveren:
• kokoschips- of rasp
• koriander
• chili vlokjes (als je daar van houdt)
• schepje zure room

Bereiden

Verhit het kokosvet in de pan op laag vuur (in deze pan komen ook de rest van de ingrediënten, dus pak meteen de juiste (soep)pan). Fruit de gember, knoflook en de ui of sjalotjes tot het heerlijk begint te geuren (let op dat het niet verbrandt). Voeg nu de kippenbouillon, kokosmelk, limoensap, de wortel en de pompoen toe en breng het geheel aan de kook. Laat het doorkoken tot de pompoen en de wortel zacht wordt (prik er even met een vork in).

Pak de blender en mix de soep tot een glad geheel. Pas met mixen op dat de soep niet in het rond vliegt, een pompoen vlek is niet zo charmant 😉 Serveer de soep gegarneerd met kokos, koriander, chilivlokjes en een schepje zure room. Eet smakelijk!

Wil je weten wat ik nog meer allemaal eet? Volg me dan op Instagram.

Pompoen-gerechten

19