Stoepkrijt fun in de tuin

stoepkrijt fun in de tuin

1

Stoepkrijten is leuk voor jong en oud. Wie wil er nou niet weer even kind zijn en op haar knieën op de grond spelen met vormen en kleuren? Ik houd ervan, als creatieveling, als moeder, als meisje. Natuurlijk pak ik even een kussentje voor mijn oude knietjes en kan ik echt niet meer urenlang gebogen zitten. Maar goed, het uiten van creativiteit is goed voor je. Ik kan er helemaal in opgaan. En daarbij, hoe gezellig is het om samen met je kinderen iets te doen, om samen iets te creëren. Dan wel niet voor eeuwig, want na een flinke regenbui of watergevecht is het mooie er wel af. 

Follow my blog with Bloglovin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ik heb in elk geval een hele leuk ochtend gehad en mijn jongens ook. Ravi heeft niet vaak zoveel focus en rust in zijn kont om langer dan een kwartiertje met 1 ding bezig te zijn. Maar het creëren van verschillende werelden, met huisjes en dieren, was zijn idee en we stopten niet voordat het af was.

64 kleuren stoepkrijt

Crayola heeft een prachtige set met 64 kleuren krijt, waaronder enkele met glitters. Ik ben echt fan! Je kunt de kleuren prachtig in elkaar over laten lopen en de glitters geven net even dat shiny effect. Leuk is, dat wanneer je een weekje later de tuin aanveegt, je nog bergen glitters tegenkomt. Een nadeel van het onderkalken van je hele tuin is, dat wanneer jij (en je nageslacht nog veel vaker) naar binnen loopt, je al die kalk meeloopt. De bijkeuken, keuken en delen van de kamer werden een kunstwerk op zich. Maar knutselen gaat toch nooit zonder soppen, knoeien of smeren bij ons. Laat het gaan, laat het los, zeg ik altijd!Ik ben heel benieuwd wat jullie altijd doen met stoepkrijt? Want voor de volgende keer kan ik nog wel wat inspiratie gebruiken. Maar we moeten nog even wachten, de laatste restjes van onze kleurige werelden zijn nog niet helemaal weggespoeld.

Ik maakte een leuk filmpje van het resultaat. Kijk je mee? 


Volg je mij al op Instagram? Dat zou ik heel leuk vinden 🙂

1